Lucruri ce merita vizitate in Zaragoza

Zaragoza, oras mistic, este al cincilea ca marime din Spania, unde traiesc peste 800.000 de locuitori. Orasul este strabatut de raul Ebro, unul dintre cele mai mari rauri din Peninsula Iberica si se afla oarecum intr-o pozitie strategica, datorita faptului ca daca vi dinspre Madrid, Barcelona, Valencia sau Tolouse, este imposibil sa nu treci si prin Zaragoza. Acest fapt concludent face ca acest oras sa fie o destinatie turistica foarte indragita si atragatoare pentru cei care vor sa viziteze Spania.
De asemenea, Zaragoza este un oras foarte renumit pentru folclorul specific zonei respective, pentru gastronomia sa, precum si pentru numeroasele obiective turistice si culturale, care merita vizitate odata ce ajungeti aici. Daca tocmai ti-ai propus sa vizitezi acest oras, tine cont de cele 10 locuri pe care trebuie sa le vezi neaparat, pentru a fi sigur ca nu ti-a scapat nici un obiectiv important dar si ca ai avut o adevarata experienta de neuitat.

1. Muzeul tapiteriilor din Zaragoza
Denumit in limba spaniola, Museo de Tapices Y Capitular De La Seo, este locul potrivit unde sa mergi daca te numeri printre iubitorii de istorie si iti place sa vezi imagini relevante inscriptionate pe pereti. Acest muzeu se afla in catedrala La Seo, si prezinta o frumoasa colectie de tapiterii ce reliefeaza scene istorice sau religioase, care dateaza din secolele XV-XVI. Aceste tapiterii s-au pastrat in conditii foarte bune de-a lungul secolelor, datorita climatului favorabil al zonei, care nu a produs distrugeri asupra tesaturilor sau culorilor, ci a favorizat pastrarea lor in stare intacta.
2. Teatrul roman Caesaraugusta
Acest teatru este de fapt un muzeu, care face parte dintre cele cinci muzee din Zaragoza care este dedicat ruinelor din perioada Imperiului Roman si artefactelor descoperite in urma sapaturilor arheologice. Ruinele romane pot fi vizitate si in exteriorul muzeului, chiar daca acesta nu este intotdeauna deschis pentru vizitat. De asemenea, acest teatru roman a fost construit pentru a primi un numar de 6.000 de spectatori, ceea ce este de-a dreptul impresionant. Acesta este un real simbol ce aminteste in mod special, de ruinele romane care pot fi vizitate in Roma.
3. Palatul El Aljaferia
Acest frumos palat imbina intr-o armonie perfecta elemente arhitectonice specifice culturii maure cu elemente religioase. In fiecare an mii si mii de turisti ii trec pragurile, dat fiind faptul ca este vizitat si pentru frumoasa sa curte interioara, ce te face sa te simti intr-o oaza de feerie pentru cateva clipe. Este una dintre asa zisele bijuterii arhitectonice din Zaragoza, simboluri ce reprezinta o marturie istorica a Spaniei.
4. Palatul contilor de Morata
Un alt palat care atrage o multime de turisti in Zaragoza este cel al contilor de Morata, o familie renumita de nobili care a marcat istoria locala a acestui oras. A fost construit in secolul XVI, la ordinul lui Pedro Martinez de Luna, primul conte de Morata. In zilele noastre, palatul reprezinta sediul Inaltei Curti de Justitie a provinciei Aragon, care poate fi vizitat de catre turisti, fiind deschis zilnic pentru cei care vor sa puncteze si acest obiectiv.
5. Plaza de toros
Tradus ”Piata taurilor” din Zaragoza reprezinta cea mai mare cladire acoperita din Spania. Aceasta a fost construita special pentru a gazdui celebrele spectacole cu toreadori, des intalnite in Spania. A fost construita la inceputul anilor 1900, avand un acoperis retractabil, pentru a savura adevaratele intreceri intre tauri pe timp de iarna dar si pentru a le permite spectatorilor sa se bucure de spectacolele inedite in aer liber in zilele frumoase de vara. Insa, piata are un rol dublu, deoarece nu este folosita numai pentru spectacole cu tauri, ci si pentru concerte in aer liber sau chiar pentru evenimente politice.
6.Turnul Apei
Acest edificiu impresionant a fost construit cu ocazia Expozitiei Internationale, cu 10 ani in urma, in Zaragoza. Inalt de 76 de metri, acest turn are o forma cel putin interesanta, ce este foarte asemanatoare cu cea a unei picaturi de apa. Cei mai multi turisti care ajung pe aceste meleaguri, isi doresc sa ajunga in turn pentru a se bucura de o priveliste spectaculoasa asupra intregului oras.
7.Cazinoul Mercantil
Cazinou Mercantil este de departe cea mai stralucitoare cladire moderna pe timp de noapte. Insa cazinoul din Zaragoza nu este locul in care sa te duci pentru jocuri de noroc, sa pariezi si sa castigi, ci este un edificiu care gazduieste numeroase evenimente culturale importante din aceasta zona. Totodata, acesta reprezinta sediul Ateneului din Zaragoza.
8.Parcul Jose Antonio Labordeta
Cu siguranta, o destinatie relaxanta pentru toti turistii este si Parcul Jose Antonio Labordeta, de altfel, cel mai mare parc din Zaragoza ce va ofera cateva momente inedite in mijlocul naturii. Se intinde pe o suprafata de peste 400.000 de metri patrati, si este gazda pentru o multime de activitati interesante pentru vizitatori, cum ar fi un trenulet special, inchirieri de biciclete, piste de alergare si frumoase gradini de flori, asemanatoare cu cele ale palatului Versailles din Franta.
9.Bazilica Nuesta Senora del Pilar
In Zaragoza ne-am obisnuit sa vizitam diferite edificii culturale si religioase, datorita elementelor arhitectonice deosebite, care ne atrag. Aceasta bazilica in stil baroc este foarte renumita si poarta o adevarata legenda in spate. Se spune ca, in anul 40 i.e.n., Fecioara Maria i s-a aratat unui barbat pe nume Santiago, in varful unui pilon de marmura. Aici a fost initial construita o capela, care, cu timpul, a fost transformata intr-o biserica tot mai mare, pana cand a luat forma unei bazilici impresionante. Cea mai importanta piesa de arta din bazilica o reprezinta altarul din alabastru lucrat in secolul XVI de artistul Damian Forment.
10. El Tubo
El Tubo reprezinta un loc foarte popular, unde se aduna tineri si adulti sa petreaca o seara minunata. Este una dintre cele mai populare strazi din Zaragoza, unde se gasesc o multime de restaurante si terase, care servesc mancare traditionala si baruri care animeaza viata de noapte din Zaragoza. Foarte multe resturante sunt specializate numai in servirea unui anumit fel de mancare, cum ar fi tapas, avand in vedere ca gastronomia joaca un rol atat de important in acest oras.
Prin urmare, daca tocmai ti-ai propus sa vizitezi Zaragoza, tine minte sa punctezi o multime de locuri minunate, pe care le poti vizita, de la ruine romane si palate maure, pana la biserici si catedrale, dar si cladiri moderne, parcuri pline de verdeata sau strazi pline de magazine si resturante. Asadar daca planuiesti o scurta vacanta sau un sejur mai lung, nu ezita sa te inarmezi cu multa rabdare pentru ca vei avea nevoie sa parcurgi acest itinerar bine pus la punct, pentru a avea o vacanta inedita, de care sa iti amintesti mereu cu drag.

FacebookGoogle+LinkedIn

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>