Avocatii cu experienta in drept maritim pot solutiona rapid cazurile in care sunt implicate vasele aflate sub diverse pavilioane

Asa cum pe uscat exista o serie de legi care reglementeaza raporturile juridice in diverse cazuril, asa si pe apa exista o legislatie aplicata in functie de diverse imprejurari. Dreptul maritim este o ramura a dreptului care isi propune sa reglementeze raporturile juridice legate de exploatare maritima, dintre organele care sunt implicate in acestea. De asemenea, dreptul maritim se ocupa si de raporturile aparute cu ocazia exploatarii navelor, a dobandirii proprietatii asupra lor sau cand intervin privilegii maritime, contacte maritime.

O parte a dreptului maritim vizeaza si raporturile dintre state si subiecte de drept maritim international, stabilind norme de reglementare ce au legatura cu marea pe timp de pace sau razboi. Toate aceste reglementari si norme, legi sunt cunoscute in detaliu de un avocat de drept maritim, acesta poate interveni in orice situatie care se incadreaza in acest domeniu si o poate rezolva favorabil partii care a solicitat asistenta juridica. Avocatul cu experienta va sti in detaliu tot ce tine de natura juridica a navei si de definitia ei, va putea lamuri cu exactitate conditiile in care navele pot purta pavilion specific unei tari, va fi la curent cu cele mai noi modificari de legislatie. Cand avem nevoie de un avocat de drept maritim? Sunt mult situatii. De pilda, atunci cand e vorba de transportul de marfuri pe mare in diverse zone de pe glob cu propria legislatie maritima, atunci cand se doresc masuri asiguratorii asupra navei si marfii transportate.

Dreptul portuar si dreptul vamal, precum si dreptul maritim international si cel al Uniunii Europene, toate pot fi folosite de avocati pentru a lamuri cine are dreptate intr-o anumita situatie complicata din punct de vedere juridic. Clientii care apeleaza la avocatii specializati in dreptul maritim pot intelege mai bine care sunt conditiile in care pot efectua o anumita operatiune de transport, se vor pune la curent cu tot ce inseamna legislatie care se aplica in cazul spetei lor, fiecare etapa a demersului juridic le va fi explicata in detaliu. Cazurile numeroase rezolvate si cunostintele solide de drept ale avocatilor specializati in acest domeniu vor garanta un proces castigat si vor putea evita aplicarea unor penalizari sau confiscarea unor marfuri pe motive juridice.

FacebookGoogle+LinkedIn

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>