Cum verifici daca masina ta e gata de iarna

Cum iti pregatesti masina pentru iarna? Cand anume trebuie sa treci la cauciucuri de iarna si la ce riscuri te supui daca nu le ai? Toate aceste informatii se gasesc foarte usor in ziua de azi pe internet, ceea ce inseamna ca nu ai absolut niciun motiv sa pleci neechipat la drum, pentru a te supune pe tine sau pe alti pasageri din masina la riscuri inutile.

La urma urmei toate aceste masuri au fost luate pentru siguranta soferilor si a pasagerilor in trafic si pentru evitarea unor accidente inutile. In sezonul rece, foarte multe componente ale masinii personale trebuie inspectate sau schimbate pentru a face fata vremii de afara si nu in ultimul rand frigului. Inainte de toate, trebuie sa tinem seama de faptul ca iarna poate sosi in orice clipa, iar Codul Rutier il obligă pe şofer să fie dotat cu anvelope corespunzatoare deci cu anvelope iarna. Pentru evitarea cozilor la vulcanizare este indicat sa înlocuiti inca din timp poate chiar din aceasta luna anvelopele chiar daca nu a dat inghetul in multe zone din Romania, ideal este sa fim prudenti. Daca aveti cauciucuri all-season, e bine sa fiti siguri ca au inscriptionat simbolul M+S care le fac corespunzatoare utilizarii legale in timpul sezonului rece. Al doilea lucru pe care trebuie sa-l inspectati este acumulatorul si la acesta trebuie avut mare grija.

In sezonul rece, acesta este supus la eforturi mai mari, iar capacitatea lui este mai redusa si nu vreti sa ramaneti in pana. Verificaţi ca se afla in parametri normali si daca alternatorul incarcă eficient. Masurati apoi densitatea lichidului de racire pentru a va asigura ca mai este valabil si nu va ingheta peste iarna. N-ar strica sa va testati si bujiile, lichidul de frana sau cel de la servodirectie. Nu in ultimul rand, fiti precaut si cu lichidul de parbriz, acesta trebuie sa reziste temperaturilor foarte mici.

FacebookGoogle+LinkedIn

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>